Dieta mediteraneană a primit pentru prima dată un ghid oficial care o recunoaște nu doar ca un model alimentar tradițional, ci și ca o veritabilă terapie pentru sănătate.
Studiile au demonstrat că acest tip de alimentație poate preveni și trata boli cardiovasculare, neurodegenerative, artrită, osteoporoză și chiar anumite forme de cancer, scrie Il Messaggero.
Noile linii directoare au fost elaborate de Fundația pentru Dieta Mediteraneană și susținute de numeroase organizații științifice.
Marco Silano, directorul Departamentului de boli cardiovasculare, endocrino-metabolice și de îmbătrânire din cadrul Institutului Superior de Sănătate din Italia, spune că „recomandările urmăresc să promoveze un stil de viață sănătos, bazat pe echilibru nutrițional și sustenabilitate de mediu“. Ghidul se bazează pe cele mai recente dovezi științifice, cu accent pe prevenirea bolilor cronice.
Dieta mediteraneană nu doar că îmbunătățește sănătatea inimii, dar protejează și creierul împotriva bolilor precum Alzheimer și Parkinson. În plus, are efecte pozitive asupra oaselor, prevenind afecțiuni precum osteoporoza și artrita. Datorită conținutului bogat în antioxidanți, poate reduce și riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer.
Dieta mediteraneană, recomandată științific
Lovitura de Presa nu răspunde pentru conținutul comentariilor și își rezervă dreptul de a le modera sau de a le respinge. Vă rugăm să folosiți un limbaj respectuos și civilizat în exprimarea opiniilor.