Războiul dintre ministrul Mediului și Romsilva a ajuns la faza pe „mâncare și cazare”. Mircea Fechet spune că Regia ar trebui să se ocupe doar de administrarea pădurilor și nu de… „crâșme și hoteluri”. Astfel, Complexul Silva, care deține hotelul și restaurantul pădurarilor, ar putea dispărea. Numai anul trecut, pierderile înregistrate de Complex au fost de peste un milion de lei. Pentru a angaja la resturant un bucătar care să facă mâncăruri alese, șefii Romsilva au inventat „sporul de bucătărie”. În plus, camerele hotelului au fost concepute toate la fel, doar pentru ca directorii cazați aici să nu se certe. Urmăriți un nou episod al campaniei „Statul la stat”.
Mircea Fechet, ministrul Mediului: Dacă îmi spuneți că nu știu ce bucătar ia un spor pentru că este stresat la locul de muncă, eu cred că bucătarul se poate descurca foarte bine și fără spor iar dacă nu îi convine se poate angaja bucătar la restaurantul de peste drum. Plecând de la această declarație a ministrului Mediului am vrut să aflăm pentru ce se acordă „sporul de bucătărie”. Restaurantul și hotelul Romsilva se află chiar lângă sediul central al Regiei. Am ajuns puțin înainte de prânz. Sala de mese este goală. Chelnerii își fac de lucru dintr-o parte în alta. Pe master chef-ul Romsilva nu l-am găsit, în schimb și-a făcut apariția directorul complexului, Alexandr Masoud. De la bun început, ne spune că sporul de bucătărie nu se mai acordă de vreo doi ani. A fost introdus pentru că în grila de salarizare venitul bucătarului-șef era prea mic și nu găsea amatori pentru job.
Alexandr Masoud, director Complex Silva: Am încercat, am organizat concursuri, s-au înscris la momentul respectiv, dacă îmi amintesc bine două persoane, nu erau pretabile, nu aveau cunoștințele necesare să putem să avem un meniu conform indicatorilor noștri, și atunci am hotărât să dăm acest spor, chiar și cu acest spor am fi fost cu șef-bucătarul la un salariu de bucătar. Mircea Fechet, ministrul Mediului: Atunci când esti Minister sau Regie Națională a Pădurilor și te mai ocupi și de alimentație publică, poți să ajungi în situația în care, pentru a-ți ține oamenii să le acorzi astfel de sporuri care să facă știri pe la televizor, ceea ce este un lucru greșit.
Apoi domnul director ne propune un tur al complexului. Inițial a fost gândit ca un centru de perfecționare pentru angajații și șefii Regiei. Totul era cu circuit închis. Camerele hotelului au fost construite și amenajate toate la fel ca nu cumva directorii care erau cazați aici să se ia la harță. Mergem mai departe. Complexul este dotat cu două săli de ședință care, spune domnul director, pot fi transformate imediat și în săli de bal și petreceri.
Mircea Fechet, ministrul Mediului: Romsilva trebuie să se ocupe cu administrarea pădurilor din România, nu trebuie să se ocupe nici de activități de cazare, nici să aibă vreo crâșmă sau vreun restaurant, cred că trebuie să se ocupe de păduri.
Război total între Ministerul Mediului și ROMSILVA
Lovitura de Presa nu răspunde pentru conținutul comentariilor și își rezervă dreptul de a le modera sau de a le respinge. Vă rugăm să folosiți un limbaj respectuos și civilizat în exprimarea opiniilor.